Berättelse om en BH

Egentligen är det två olika berättelser, om två olika incidenter i två olika land.

Den första handlar om en brittisk kvinna som kände sin BH vibrera. Hon trodde först att det var mobilen, men tittade efter och fann en sovande fladdermusbebis. Inte den på bilden nedan, dock. Fladdermusen uppges ha klarat sig fint, och det är en söt historia, inte sant?

Den andra handlar om en kvinna i en stad, vilken som helst, i Sverige, som gick ner i sin tvättstuga. En gammaldags modell i ett flerfamiljshus, utan lås på tvättstugedörren. När hon kom ner en stund senare för att ta reda på sin tvättade tvätt var maskinerna tömda. Två kvinnor stod i tvättstugan och påstod att den varit tom när de kom ned. Efter en del letande fann kvinnan sin tvätt, nedknölad i en centrifug. En dyr BH av en modell som inte är helt lätt att få tag i var försvunnen, trots att tvättpåsen den legat i var hel och stängd. Och de andra kvinnorna var försvunna med sitt byte.

En inte alls lika söt historia, men otrevligt vanlig i tvättstugor runt om i landet. Vad är det egentligen med folk? Vart har respekten för andra människors integritet tagit vägen?

Integritet, sa Bill. Finns FRA i tvättstugan också? sa Bull. Javisst, sa Måns, i tvättstugan särskilt. Där gäller den starkes lag.

Och så slank de ner i tvättstugan, där hyresvärden inte ansett dörren värd att laga, och hällde surströmmingsspad i maskinen där Pelles rosetter tvättades. Att de inte bara förstörde för Pelle, utan för Fritz och Frida som hade tvättiden efter och en överfull blöjhink som väntade, det brydde sig varken Måns eller Bill eller Bull om. Om de ens förstod det.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s