Politikers kunskapsluckor

Att politikerna som röstade igenom FRA-lagen inte förstått riktigt vad FRA egentligen håller på med ser inte Reinfeld som ett problem. Jag är kanske på osedvanligt konspiratoriskt humör men det låter nästan som om det tvärtom vore en fördel i hans ögon.

Fredrik Reinfeldt tycker inte att de borgerliga politikernas kunskapsluckor spelar någon roll för hur de röstade om FRA i riksdagen.
– Nej, det har jag svårt att se […]Han beskriver kopplingen mellan försvarets radioanstalt och säkerhetspolisen som väl känd. Inte minst genom uttalanden från ÖB Håkan Syrén och FRA:s generaldirektör Ingvar Åkesson

Men när frågorna blir lite närmare visar det sig inte heller Reinfeldt har full koll, utan svävar iväg i glatt ankebludder.

Han tror inte att beställningarna från Säpo gäller enskilda individer.
– Det får ju FRA själv redogöra för, men det kan mycket väl vara så att det handlar mer om omvärldsanalys och att förstå komplexa yttre hot som inte är kopplat till enskilda individer, för det är inte inriktningen på FRA:s verksamhet

Men Reinfeldt, är det inte meningen att FRAs arbete ska vara hemligt? Eller är det så att du lovat dem att de får redogöra för vad de spanar på nu? Det var sannerligen ett oväntat steg. Förlorar inte uppgifterna i värde på bytesmarknaden då?

Eller snickrar du på ännu en kuliss, där vi ska få se en bild av hur du önskar att vi ser FRA?

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s