I Skövde? Oj!

Två har anhållits för fildelning i Skövde, berättar Expressen. Oj, i Skövde av alla ställen, jag trodde det var en liten oskyldig prick på kartan. Är det en sån ruskig fildelarhåla?

Nej, givetvis var det bara en lustig syftning i rubriken. Resten är inte lika lustigt. Två unga män har anhållits misstänkta för brott mot upprättshovslagen:

Misstanken är att de ingått i ett större virtuellt nätverk som olovligen lagt upp filmer, ofta innan de ens haft premiär. Brotten ska ha begåtts mellan 2008 och mars i år, säger Fredrik Ingblad

Ingblad är kammaråklagare, och när han talar om det hela blir det plötsligt en helt annan ton än när Ponténs matinéfilmsdrömmar ventileras:

De båda männen hördes under torsdagen men kommer att höras igen under fredagen.
– De kommer att höras under eftermiddagen och kvällen. Sedan kommer jag att ta ställning till om de begäras häktade eller släppas, säger Fredrik Ingblad.
Hur ställer de sig till anklagelserna?
– Det vill jag inte uttala mig om

Det är inte Ipred som spökar här, utan det rör sig om ”en del i gemensam insats mot fildelning i Sverige, Storbritannien, Belgien, Holland och USA, kallad ”Operation carbonite””

I avslutningen av artikeln får Pontén vara med och uttrycka sin förtjusning över att han får vara med i stora sammanhang:

Problemet med piratkopiering på internet är stort, växande och drabbar allt fler kreatörer över hela världen Att Interpol nu engagerar sig i och samordnar en insats av denna omfattning är glädjande men också ett tydligt tecken på hur stort problemet har blivit, säger Pontén

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s