Bokfrågornas ABC

Q är veckans bokstav och Bokfrågornas ABC tar hjälp av ord på fler språk för att komma fram till fyra uppgifter för dig att lösa. Ber om ursäkt för de något krystade varianterna som publiceras idag…

1. Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!

Jane Eyre i Charlotte Brontës roman med samma namn är en humoristisk, stark och oförvägen kvinna som växer från första till sista sidan i boken.

2. The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!

Lady MacBeth drivs av höga politiska ambitioner och en aning makthunger, och hon driver sin make till gärningar han nog inte gjort utan henne.

Självklart får hon betala dyrt, men hon är en formidabel drottningdespot så länge det varar.

3. Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.

Den hyllade Milleniumtrilogin förstår jag inte alls charmen med. Jag upplever den som platt och tråkig, hackigt berättad med tunn intrig som knappt håller ihop och karaktärer som i bästa fall är tvådimensionella.

4. Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.

För den som tycker om deckare kanske Sue Graftons Q is for Quarry vara något? Grafton är en driven författare och skriver med lätt handlag, till skillnad från eländet jag skrev om i frågan ovanför är hennes karaktärer tydliga och riktigt trovärdiga, intrigen genomarbetad och böckerna underhållande.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s