Välkomna

Ny miljö, ny portal, ny omgivning men samma Morrica. Jag har flyttat helt enkelt för att så många rekommenderat mig att flytta hit, alla goda ord om WordPress lockade mig att ge det en chans.

Eller kanske var det grupptrycket? En mäktig kraft som man bör akta sig för att underskatta, kanske föll jag helt enkelt för en längtan att vara som alla andra? Jag vet inte, men nu är jag här, och vi fortsätter väl som vanligt?

(och nu är det dags för mig att sitta här och låtsas att jag inte alls är nervös för att ingen ska hitta hit. Borde jag bjuda på kakor, kanske?)

20 tankar om “Välkomna

 1. Oh ja, man slår sig till ro och känner sig så hemma. Jag är fullkomligt övertygad om att det är viktigt att flytta ibland, att se saker och ting från ett annat perspektiv.

  Tack, det känns tryggt att veta att det finns någon att fråga!

 2. Välkommen!
  Hoppas du ska trivas! Det känns väldigt bra att slippa skriva in identiteten vid varje kommentarstillfälle!

  Snyggt är det också.

 3. Tips 1:
  Byt ut det där:
  Just another WordPress.com weblog.

  Sedan undrar jag över det där med ”tant” i presentationen. Vilken betydelse lägger du i det ordet?

  • Mycket gärna, så snart jag räknat ut hur. Just nu kämpar jag med den oväntade funktionen About – något måste jag ju skriva där.

   Hur lyder tips 2?

   Tant i presentationen är valt med omsorg av flera anledningar: jag är alldeles för gammal för att räknas som tjej och blir rent allergisk när fruntimmer i min ålder refererar till sig själva med det och liknande uttryck; det är ett epitet som signalerar motsatsen till hotfull utan att signalera mesig; det ger mig utrymme att slippa förklara min tankspriddhet, den är godtagbar, nästan förväntad, hos en tant; jag kan bjuda på mintkarameller utan att någon tror att jag vill utnyttja dem.

 4. Bra förklaring – jag kanske har fastnat på Robbans tolkning

  Tips 2: Hmmmm… en länk till din förra blogg?

  Du kanske ska vänta med tagmoln och sådant tills du har fler inlägg och kategorier.

  • Länk är en god idé, det tar jag fasta på. Tagmoln och sånt väntar jag nog länge med, jag är inte helt säker på om jag är alldeles förtjust i tanken på sådana överhuvudtaget. Det tål att tänkas på.

   Fler tips?

  • Du kan ändra ordningen på dina widgets om du vill… (Det är bara att dra och släppa när du är inne på inställningar.) Personligen skulla jag ta bort widgeten ”sidor” (de finns ju högst upp i alla fall) och byta ut ”arkiv” mot ”kategorier”. På så sätt kan ju läsarna lätt sortera dina inlägg efter t ex inlägg om böcker, musik eller skolan…

   För att göra bildlänkar i högerkant använder jag ”text”-widgeten och klistrar in html. Jag skriver helt enkelt ett inlägg med bild som jag inte publicerar och kan då lätt kopiera html-koden och klistra in den i widgeten.

   • Jo, möblera om så kan man nog göra i de flesta bloggar. Sidor, låg den som default, tro, har inget minne av att jag la dit den… Arkiv behåller jag, jag gillar konceptet, men flyttar kanske ner den, och bildlänkar trasslar till saker i onödan. En av anledningarna till att jag bytte hit är att WP är tillgänligare för synskadade, och jag har en känsla av att bildlänkar och moln skulle ta bort en del av vitsen med bytet i just det syftet.

    Tacksam för feedback och input!

 5. Har du avslutat kontot på blogspot? För om du inte gjjort det skulle jag föreslå att du i den bloggen lägger in en länk till den nya blogplatsen. Som det är nu måste man kopiera och klistra in för att komma hit, inte så svårt, men jag vet inte hur det fungerar för t.ex. synskadade

  • Ordet ‘flyttat’ är en direktlänk, och adressen bara en extra service för dem som föredrar att klistra och klippa (det förekommer det också, ju)

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s