Kjaaaamisar!

Att en ung människa, tonåring eller inte, pepprar sina cybermissiver med emoticons och små hjärtan och avslutar med ett entusiastiskt KJAAAAMIS!!!!! ❤ är charmigt, det lockar oss att le och tänka på skribenten som just så valpaktigt ivrig som bara unga människor kan vara. När avsändaren är i min ålder är det inte längre lika charmigt. Åtminstone jag uppfattar skribenten som lite lätt tvångsmässigt fast i en önskan om att förbli förevigt ung, och jag får svårare att fästa någon som helst vikt vid dennes ord.

Jag säger inte att den som väljer detta språkbruk är korkad eller dum, obildad eller saknar insikter. Jag säger bara att ordval har betydelse. Jag personligen får kämpa hårdare för att ta den medelålders kjamaren på allvar, och det är inte alltid jag har tid och lust och möjlighet att slösa kraft på det. Det är lite tråkigt när människor tar illa upp över detta, men inte heller det är något jag alltid har tid eller lust eller möjlighet att slösa kraft på.

Var och en använder det språk och de uttryck h*n själv väljer, men bör rimligen vara beredd att acceptera att omgivningen reagerar på detta.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s