Osynlig

Visst har vi alla lekt med tanken? Att när man har lust kunna röra sig genom folkmassor utan att synas, att kunna lyssna på vad folk säger om en utan att de vet att man är där. En kittlande tankelek! Spännande och lockande, sagornas osynlighetshattar, osynlighetsmantlar och osynlighetsdrycker är för många för att räkna.

Tänk att vara osynlig och inte kunna göra sig synlig igen. Att aldrig bli sedd, även om man befinner sig mitt ibland en massa människor, att aldrig någon ens tittar åt en fast man står alldeles intill dem, att aldrig någon hälsar eller ler mot en. Att vara osynlig och inte själv ha makten att ta av sig manteln eller hatten, att drycken aldrig slutar verka.

Det är tur att det finns människor som har makten att göra andra synliga. Det är inte så svårt, ett leende, ett hej, en inbjudan att dela bord i matsalen och några ord om vädret. Det är den magiska formeln, och den fungerar varje gång.

2 tankar om “Osynlig

  1. Det är så tydligt vilka som är ”de där” som ser alla osynliga, som gör andra synliga. En del människor utstrålar en slags medmänsklighet och godhet och jag har alltid önskat att jag var som de är. Att jag hade ”det”.

    Jag hoppas det är ok att jag länkar till dig.

    Hälsningar Anna

    • Vet du vad? ‘Det’ är ingen magisk förmåga, alla har den. Du också. Nicka mot den som står ensam vid busshållsplatsen, le mot den du delar hiss med. Svårare än så är det inte, jag lovar!

      Länka på du, länkkärlek är alltid uppskattat!

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s