Semestertips

Håll i er, för nu kommer jag att göra något jag gör så sällan att det riskerar att utlösa en snöstorm, jag ska ge ett semesterstips inför sommaren.

Bland de som fortfarande har arbete i Sverige har ju de flesta sommarsemester, och fyller den redan nu med drömmar och planer. Här kommer mitt förslag:  Ta tåget till Athen och se det nya Akropolismuséet!

Varför? Av ett par anledningar.

För det första: Tåg är miljövänligare än flyg, buss eller bil. Det är dessutom väldigt riskfyllt att köra bil i Athen för den som är hemma där, och fullkomligt livsfarligt för den som är turist.  Det är dessutom mysigare att åka tåg, man har mer plats, och gott om tid att prata, spela spel, läsa eller spela musik tillsammans.

För det andra: den grekiska ekonomin är inte riktigt i toppform. Eftersom Grekland är en del av EU innebär detta att hela EUs ekonomi påverkas. Vi ingår i den. Därför är det smart att åka till Grekland just i sommar. Spendera så mycket pengar ni någonsin har råd med när ni är där, köp souvenirer, köp kläder, köp porslin och annat (kom ihåg att det inte finns någon maxvikt för bagaget på tåget, som det gör på flyget) Ät ute, gå på teater, på konserter och på bio. Gå på muséer och var kulturella, åk taxi, hyr guider.

Hjälp till att få den grekiska ekonomin i balans igen. Att hjälpa dem är att hjälpa oss själva.

4 tankar om “Semestertips

    • ebbe, du verkar inte riktigt ha förstått sammanhanget. Grekland är en del av EU. Deras ekonomi hänger ihop med vår ekonomi. Om deras ekonomi rasar ihop riskerar vi att vår dras med.

      Det vi gör för dem gör vi för oss själva, det vi gör mot dem gör vi också mot oss själva.

  1. Självklart är det i Grekland man ska semestra. Din logik är glasklar. Fjortonåringen förstår säkert om jag förklarar varför det inte blir Paris i sommar heller. Dessutom är hon van vid brutna löften vid det här laget.

    • Ah, men det är finessen med att resa med tåg – om ni köper varsitt Interrailkort kan ni ju faktiskt ta vägen över Paris när ni åker hem, utan att det kostar mer.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s