Grannen och musiken

Någon någonstans i flerfamiljshuset där jag bor spelar musik. Denne någon spelar rätt högt, jag hör musiken fortplantas genom huset som ett trivsamt bakgrundsmuller, jag känner den ibland i golvet, ibland hör jag snabba trummor men större delen av tiden låter det mest som en cementblandare och som någon släpade något mycket tungt fram och tillbaka över golvet. Vid enstaka tillfällen hör jag en fjärran distad gitarrton, men det är allt.

Jag funderar på att gå upp och be dem skruva upp bara lite, det låter intressant och jag vill gärna veta vad det är.

4 tankar om “Grannen och musiken

  1. Du måste vara en harmonisk person väl grundad i dig själv. Om jag flyttar till lägenhet igen vill jag ha dig som granne. Du kunde nämligen ha ett gott inflytande över mig. Även om jag inte alls är så damp och nervig som mina barn påstår.

    Damp kan dom vara själva och friska nerver krullar sig när orsak bjuds.

    • *flinar glatt* jag vet inte om jag är inte speciellt harmonisk, snarare tvärtom i många aspekter. Men en av de saker jag verkligen tycker om med att bo i flerfamiljshus är att höra att grannarna finns där och lever sina liv. Jag gillar att höra grannen ovanför stampa omkring, jag gillar att här finns någon som spelar piano, att det springer ungar upp och ner i trapporna och stojar och stimmar utanför. Sånt ger mig lugn i min oroliga själ.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s