Morrica och euron

Vad tycker du själv? frågade Någon angående mitt senaste blogginlägg. En berättigad fråga, jag ser när jag läser mitt inlägg att det är väl allmänt hållet.

Jag tycker att vi måste bestämma oss. Inte bara vi, Sverige, utan vi EU, och inte bara euroländerna.

Antingen har vi en gemensam valuta, och då har vi det hela vägen ut. Vi tar gemensamt ansvar, budgetar godkänns av representanter för samtliga inblandade nationer, vi bidrar och lämnar bidrag, håller ihop när det blåser och sparar i en gemensam hög när det går väl.

Eller så låter vi bli, och då låter vi bli helt och hållet att jamsa med någon gemensam valuta. Då nöjer vi oss med att samarbeta, och låter var och en ta ansvar för sin ekonomi, sin valuta.

Att stå med en fot på bryggan och en i båten är en vansklig position.

4 tankar om “Morrica och euron

  1. Själv irriterar jag mig över att diskussionen i Sverige jämt handlar om huruvida det lönar sig i kronor och ören att gå med. Det borde handla om rätt och fel istället. Är det vettigt och bra för Europa med en gemensam valuta? Är svaret ja, ska vi vara med, är det nej borde vi både stå utanför och försöka övertyga de andra att ta sitt förnuft tillfånga.

    • Ja. Vi må ha gått med i EU, men vi agerar och diskuterar som om vi inte alls var med, på sin höjd hade ett vagt samarbete när det passar oss. Det är en ohållbar hållning i längden, och att den rätt som det är slår tillbaka på oss med en smäll är inte otänkbart.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s