Den flyktige

Ibland får man i sin klass elever så flyktiga att man nästan tvekar att blinka eftersom man har känslan av att de kan ha försvunnit när man öppnar ögonen igen. De är inte alltid närvarande, tvärtom händer det ibland att de är anmärkningsvärt sällan närvarande, och varken hot eller lämpor tycks ha någon direkt effekt på dem. Kanske ser de på en med stora, förvirrade eller ledsna ögon, som om de inte alls förstod varför man är missnöjd, de är ju faktiskt där nu.

Men nästa lektion är de antingen försvunna igen, ut dit i sfärerna eller vart de nu tar vägen, eller lika vänliga och svårgripbara som vanligt.

Den enda metod som visat sig ha någon slags effekt på deras närvaro är att vara lika vänlig tillbaka, att le och visa att man ärligt gläds åt att ha dem i sitt klassrum. Om de känner att det är ärligt menat, och att man verkligen är uppriktig när man talar om att man saknar dem när de är någon annanstans, brukar de verkligen anstränga sig för att dyka upp.

Det kan vara så att vi ibland har älvor i våra klassrum.

5 tankar om “Den flyktige

  1. Så fint skrivet, Morrica. Jag har inte stött på den sorten tidigare, men nu har jag två älvor i min klass. Men de var älvor långt innan de kom till vår skola, så det är svårt att få syn på dem ofta nog för att kunna visa någon vänlighet. Bra nog att man känner igen dem.

    • Älvor är mycket speciella, och jag undrar så var de som besökt mitt klassrum tidigare i mitt lärarliv tagit vägen. Jag hoppas någon klappar händerna då och då så att de fortfarande svävar omkring någonstans i världen.

      Le mot dem när du får syn på dem, det hinner man alltid och det är en bra början.

  2. Pingback: Noli Me Tangere « You're no different to me

  3. Pingback: Kämpar « You're no different to me

  4. Pingback: Marsresenären « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s