Tvättstugespaning

Jag bor i ett flerfamiljshus i ett inte jättefräsch och inte jättenytt och inte jättevälunderhållet område. I den gemensamma tvättstugan samsas 54 hushåll om 2 tvättmaskiner. Det finns 28 tillgängliga pass per vecka – det säger sig själv att det blir lite snävt ibland. Många av hushållen består av småbarnsfamiljer, och små barn producerar en hel del tvätt. Mina barn är stora, så mina tvättrutiner är betydligt mycket lättare numera.

Och nu till det intressanta i min spaning – rätt som det är när man står och stoppar in sin tvätt dyker någon upp i dörren och frågar om man har mycket att tvätta. Jag tvättar oftast bara halva tiden, och har tidigare sagt att ‘kom tillbaka då och då så är jag klar’, men härommånaden föreslog en ung mamma att vi istället skulle använda varsin maskin. Eftersom det bara finns ett torkrum, som inte är jätteeffektivt, och en torktumlare, skulle vi på så vis hinna både tvätta och torka vår tvätt båda två innan mitt pass var över och näste man kom och ville ha sin tid.

Vi provade, det funkade och lo and behold, en och annan lördag (jag tvättar helst på lördagar, det är en liten tradition jag har) får jag numera sällskap i tvättstugan av en eller annan kvinna, ibland av något litet pratsamt barn också. Det är effektivt, och mycket trevligare och roligare än att stå där ensam nere i källaren.

Finns det någon poäng i denna lilla historia är det att man får roligare om man delar med sig när man kan.

2 tankar om “Tvättstugespaning

  1. Det där är motsatsen till alla ilskna, anonyma lappar jag kommer ihåg från sådant boende.

    Man kan tycka att det är en liten sak du gör och att en arg lapp om ludd kvar i torktumlaren, eller illa sopade golv också är småsaker, men det är just på sådana små saker det beror om man trivs där man bor eller inte.

    • Jupps, det är ju faktiskt det. Visst är det irriterande när någon har stoppat tvättmaskinerna fulla och låst dörren när det är min tvättid, särskilt om det är en sån dag när jag har precis hur mycket som helst att göra (och det är alltid en sån gång det händer) men för det mesta så funkar det bra och på det stora hela gillar jag mina grannar.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s