Rösta på oss för att de andra är sämre

Expressen berättar om debatten mellan Östros och Borg:

Rivalerna om finansministerjobbet drabbade samman i riksdagens sista debatt före valet

uttrycker man sig, och ger ett litet ögonblick åtminstone mig ett hopp om att kanske kanske ändå har man passat på tillfället att berätta varför just den egna ekonomiska politiken är så föredömlig för landet. Men, enligt Expressen, så gick det inte till. Ännu en gång handlade det mer om att anklaga, döma ut och gå till hård attack mot motståndarna.

Jag vet inte, det är kanske bara jag som är kinkig, men jag börjar bli lite trött på en valretorik så går ut på att ‘rösta på oss, inte för att vi är särskilt bra (det kanske vi är, men det tänker vi inte stå här och berätta om i så fall) utan för att motståndarna är mycket sämre, låt mig berätta för dig, du okunnige lille medborgare, om våra motståndares politik’

Vi har sett och hört vad som hänt i landet under den senaste regeringsperioden. Vi vet att det blev lågkonjunktur, och att många blev tagna på sängen av den. Vi vet att Alliansen satsat på sina kärnväljare med sina skattepolitiska åtgärder. Vi vet det. Vi var med. Vi har sett hur sjukskrivna och arbetslösa drabbats, och vi har sett vad som händer med klyftorna i samhället. Orera inte om det, utan om hur ni planerar att styra landet. Ge mig era visioner och mål! Berätta för mig om hur samhället kommer att se ut om ett år, om fem år, om tio år om ni kommer till/får behålla makten, och berätta hur ni tänkt ta oss dit.

Och det gäller alla, oavsett partifärg eller logga, det eviga tjatet om hur förfärliga motståndarna är ger mig bara en unken känsla av försök att dölja sina egna tillkortakommanden. Demokrati är alltför viktigt för att slarvas bort på det här viset, skärp er nu.

Ok?

3 tankar om “Rösta på oss för att de andra är sämre

  1. Helena, det håller jag fullkomligt med dig om, det är inte konstigt folk i allmänhet förtvivlar om politiker, och om politik, när de som ska ha det som yrke uttrycker ett sånt förakt.

    mrperfect72, det är ju faktiskt så.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s