Arvikafestivalen

Enligt ännu så länge obekräftade rykten kommer Arvikafestivalen att bjuda den som har Hultsfredsbiljett på biljett till Arvika istället. Är det sant vore det en riktigt snygg gest.

Kommunalrådet i Hultsfred blir för övrigt intervjuad i Aftonbladet:

I dag är ingen rolig dag. Jag känner mig väldigt ledsen över att Hultsfredfestivalen har ställt in. Festivalen har betytt oerhört mycket för Hultsfreds kommun och region i över 20 års tid, sade Kira Berg (S).

Det är svårt att föreställa sig vilka konsekvenser, inte bara i form av uteblivna inkomster utan rent sociokulturellt, detta kommer att få för Hultsfred. Det är olyckligt och tråkigt att de inte lyckades med konststycket att förnya sig tillräckligt mycket för att kunna konkurrera i det hårdnande festivalklimatet.

uppdaterat: ryktet är nu bekräftat, det stämde till hälften: Arvikafestivalen erbjuder biljetter för 500 kronor stycket till den som har en Hultsfredsbiljett, men antalet biljetter är begränsat. Inte fullt lika snyggt längre, men ändå någon slags plåster på såren.

4 tankar om “Arvikafestivalen

    • Inte så illa alls, även om det naturligtvis är en besvikelse och en omställning för inblandade. Men det är en snygg gest fortfarande, även om den inte är fullt ut lika snygg som den var från början ty även Arvikafestivalen måste överleva (och kommer att tjäna på dessa extra besökare, och denna goodwill from heavens)

  1. Sorgligt-jag hoppas dock att Fredrik Virtanen på Aftonbladet har fel-att detta är början på nedläggning av festivaler. Däremot tror jag statsfestivalerna kommer ta över stort.

    Sänder en liten bön och ber att rockweekend klarar sig-eftersom invånarna där är så otroligt gulliga och hjälpsamma mot festivalbesökarna.

    • Bra stämning räcker en bit, bra bokningar en bit till, men för att räcka ända fram och förbli relevant måste festivalerna lyckas med det svåraste av allt – hänga med i tiden, erbjuda det folk vill ha både i form av boende, stämning, band, miljö, transportmöjligheter, kringarrangemang, tidpunkt etc.

      Kanske är det faktiskt så att festivalernas era som vi kännt den börjar närma sig sitt slut och något annat kommer istället.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s