Sj Sj gamle vän

Jag har precis beställt biljetter för min resa från Skåne till Östergötland, och tillbaka igen. Priset, i pengar mätt, var rimligt, trots allt. Det är ju det om man har möjlighet att beställa en tid i förväg. Till och med när jag kallt räknar med förseningar både dit och tillbaka igen var priset rimligt. Man gläds åt det lilla.

Jag håller fast vid mina ideologiska orsaker till att åka tåg – trots allt är det mindre miljöpåverkan att ta tåget än det vore att ta bussen till flygplatsen, flyga iväg, och ta bussen in till stan i andra änden, och sen samma väg tillbaka igen. Det vore bra för världen med väl fungerande järnvägsnät, tåg som håller tiden, och biljetter till fortsatt rimliga priser. Det vunne vi alla på på alla sätt. Det enda sättet att uppnå detta är att alltfler åker tåg alltmer, och kräver av både banverk och sj att de löser sina problem.

Jag återkommer om hur stora förseningar det rör sig om när det bär iväg, då mot slutet av augusti.

7 tankar om “Sj Sj gamle vän

   • På ett sätt, men samtidigt gör det ont i hela mig att den är så aktuell fortfarande. Fyrtio år senare. Det är nästan ett halv sekel sedan den skrevs och problemen är desamma.

    Ibland förtvivlar man.

    Sen ruskar man på sig och tar nya tag.

   • Enda trösten är väl att smörgåsarna inte legat i flera dagar. Och om jag minns rätt var det en plast som näst intill var omöjligt att ens slita upp med tänderna. Numera går det lätt att riva upp det plasthöljet som finns och mackorna är relativt goda senast jag åkte med SJ för att frälsa skolvälden.

    Lite utveckling har det dock blivit.

    En till, då kunde man inte köpa vin på tåget, nu går det.

 1. Pingback: Ironi? « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s