Om bilder och sånt

Jag har en enkel regel när det gäller vilka bilder jag lägger upp till allmän beskådan – visar de någon människa ska människan i fråga uttryckligen sagt ja till publicering av just den bilden. Har h*n inte gjort det finns två alternativ: antingen dimmar jag ansiktet och andra identifierande detaljer på människan, eller så får ni aldrig se bilden, aldrig ens veta att den finns.

Andra gör på annat sätt. Någon la upp en bild på mig jag uttryckligen sagt nej till, och det flera gånger, en rätt förfärlig bild som Någon hävdar speglar mig väl. Det är kanske sant, och jag behöver revidera min bild av mig själv. Men jag vill inte göra det offentligt.

Dott tog snällt ett par bilder att ersätta den hemska solskensbilden med. Jag hoppas Någon är vänlig och byter ut den å det snaraste, jag blir ledsen bara av att veta att den är upplagd trots att jag sa nej.

Detta bildspel kräver JavaScript.

uppdaterat 25/8: den förskräckliga solskensbilden är borta, och jag tackar innerligt!

6 tankar om “Om bilder och sånt

  1. nu vet jag inte vem denne någon är, eller va det rör sig om för bild men i slutändan spelar det inte någon roll. du har en sund inställning och dessa tre bilder speglar dig väldigt väl.

    • Tack, käraste vän, för dina vänliga ord! Bilden i fråga är inte jätteförfärlig eller hemsk på något objektivt vis, den är bara så väldigt fel. Dessa tre känns mer jag, och det gör mig så glad att höra att det inte bara är jag som upplever det så.

  2. Det är baksidan med internet – man har ingen kontroll. Privatliv läggs ut och bilder publiceras, ibland utan att man ens vet om det! Obehagligt tycker jag, men man får ju hoppas att de flesta lever efter sunt förnuft och med en gnutta respekt…

    • Internet är som världen i övrigt, visst är det så, och just därför är det så viktigt att prata om etiska frågor även här. Och i det här fallet löste det sig ju, det är jag glad för.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s