Demon-dödare

Jag uppmanade nyligen svenska lärare att skärpa sig (det gäller fortfarande, förändringar tar mer än fem minuter) och osökt kom hela detta med curlingsamhället upp i samtalet i kommentarsfältet.

Att curlingföräldrars agerande är farligt går upp för allt fler, de skyddar sina barn till hjälplös hudlöshet och jag fasar för den dagen när de curlade barnen möter motstånd de aldrig fått lära sig hantera. De riskerar att antingen att gå under i kapital handlingsförlamning eller reagera med den grymhet bara den som känner sig hotad till livet kan uppbåda.

Det finns andra sätt att förhålla sig som förälder:

4 tankar om “Demon-dödare

    • En önskan att bli omtyckt, och, tror jag, en hemlig aldrig uttryckt och sällan erkänd önskan att vara behövd, parad med en rädsla för att bli överflödig och en rädsla för det man inte ser, men tror sig ana att det finns där.

  1. Lite smågrus och en och annan gränssättning har aldrig skadat. Det har lärt en att det ständigt finns gränser och vardagliga bekymmer att tampas med.

    Någon gång i livet kommer man till det här oerhörda som gör att livet tar ett tvärt kast. Har man inte växt upp utan fortarande är en ”Bambi på is” kan det gå illa.

    Tacksam för att fostrats med devisen ”Frihet under ansvar”.

    • Den som haft turen att få en sund uppfostran delar, hoppas jag, generöst med sig av de kunskaper detta gett till omvärlden? I första hand, föreställer jag mig, genom exempel och förhållningssätt?

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s