Störningar i tågtrafiken

Västerbottens-Kuriren anförtror oss att den kommande vintern kan bli den kallaste på tusen år. Jag rekommenderar alla att rusta sig med rejäla skor, vantar, halsdukar och mössor.

Samt, när ni ska ut och resa med tåg, med en stabil matsäck, dubbelt så mycket vätska som ni tror kommer att gå åt, ett par trevliga böcker, en kudde, en filt samt ett eller ett par sällskapsspel att roar er med medan ni väntar. Om fjolårets vinter lärde oss något så är det att SJ och Trafikverket (fd Banverket, inte sant?) inte klarar av att hålla spåren fria från snö och tågen rullande.

Ni har mycket att vinna på att ta till en halvtimme i restid med kollektivtrafiken också, åtminstone i Skåne. Busstrafiken här nere *ruskar på huvudet*

14 tankar om “Störningar i tågtrafiken

 1. Huvaligen! Jag som knappt drog mig genom den förra! Det snöade extremt mycket i Valdemarsvik och vi var så insnöade att alla bussar och bilar stod två dagar i vintras. Och alla dagar vi satte på snöskottning. Hoppas Västerbottenskuriren har dåliga källor.

  • Ja, den vetenskapliga trovärdigheten var ganska måttlig, så vi har utrymme att hoppas på en mildare vinter.

   Jag minns vintern som gick, när jag åkte massa skidor, gjorde snöänglar och var väldigt glad över ljuset ….. så att jag nästan blev osams med en vän som tyckte jag var för positiv.

   Det viktigaste med vädret är trots allt att göra det bästa av situationen och trots alla problem med kollektivtrafik så kände jag mig lyckligt lottad i jämförelse med bilister som skrapade rutor och satt i köer. Vi borde åka mer kollektivt!

   • Definitivt, kollektivtrafik FTW.

    Till och med Skånetrafiken är ett bättre alternativ än att köra själv, om man tänker långsiktigt och utanför sin egen trånga lilla egosfär.

  • Det är bedrövligt, för allas vår skull, för landets och för miljöns, ekonomins och allas vår framtids skull måste vi ha en fungerande tågtrafik. Både på längden och på tvären, och långt utanför landets gränser.

 2. Pingback: Det går som tåget « You're no different to me

 3. Pingback: Härdsmälta i slow motion « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s