Misshandlad

Mannen på bilden heter Rickard Söderberg. Han är en av de trevligaste tenorer jag någonsin träffat, han är snäll, omtänksam och rolig. Han är engagerad i kulturpolitik, miljöfrågar och HBT-frågor, och är sällan sen att uttala sig till stöd för utsatta.

Idag blev han misshandlad när han cyklade genom det kalla skånska regnet på vägen till sitt jobb på Malmöoperan där han repeterar Madame Butterfly.

Ett par män i 65-årsåldern öste sin ilska över honom när han stod och väntade på grönt ljus vid ett övergångsställe. De sparkade på cykeln så att han föll omkull.
– Och sedan fortsatte gubben att puckla på mig. Men det värsta var när de sedan skrek ”dra åt helvete”, de var helt vansinniga och jag blev jätteskärrad.

Allvarligt talat, jag läste häromdagen om hur brottsligheten ökar bland sextioplussare men det här är ju löjligt. Hur är det möjligt att reta sig så till den milda grad på en man som ser ut som en julängel och ägnar sin tid åt att göra världen lite vackrare för oss alla?

7 tankar om “Misshandlad

  1. Nu är jag arg. Jag tänker gå in på hans sida och uttrycka mitt stöd för honom och sedan använda min blogg för att uttrycka min åsikt om alla människors värde. Det pinsammaste i detta är att misshandlarna är 65. Jag trodde så många år hade givit tillräckligt med livserfarenhet och distans för att låta bli sådant här.

    • Det gör du rätt i. Detta måste belysas, och pratas om. Så många lever i rädsla för att ett fåtal inte kan hantera det faktum att alla inte är som de vill att människor ska vara, det är inte rimligt.

  2. Pingback: För kärlekens skull | You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s