barn + snö =

Det har snöat i Skåne. När det gör det händer två saker – bilar körs av vägen i drivor, och barn börjar kvittra.

Detta tänkte jag berätta om, de kvittrande barnen. De dekorerade nämligen större delen av min väg till jobbet idag, från det att jag satt i mitt kök och åt frukost, morgonpromenaden till bussen, på bussen, vid busshållsplatsen där jag byter buss, på nästa buss och på det fält där cirkusen brukar hållas när de besöker stan, och våra elever parkerar sina bilar. Överallt var det barn, kvittrande, omkringhalkande, snökastande, teatraliskt fallande, skrattande, stimmande, tjoande.

Jag förundras inte om jag i morgon får läsa i tidningen om att varenda klassrum upp till omkring åk 6, uppskattar jag det till, var tomt åtminstone fram till tio idag. Barnen hade nämligen vett och förstånd att ta vara på lekaspekterna av snön.

Mer sånt.

4 tankar om “barn + snö =

  1. Det är nästa så man själv skulle vilja ut och göra det man gjorde som barn. Problemet är väl att man transporteras till hispan fort som attan. Men inbjudande är det och det är underbart att se de små liven tumla omkring i det vita. Det är ju inte så vanligt hos er där ner i Skåne att ungarna får chansen. Stockholm är åxå vitt.

    • Inte då. Låna ett barn av lämpligt storlek och förklara för omkringstående vuxna att du är barnvakt, och vips får du leka hur mycket som helst utan att någon tycker du är det minsta konstig.

      Nej, det är inte alls vanligt, men ifjol hade vi snö i flera veckor i rad så jag tror barnen (till skillnad från vuxna bilförare som varje år blir ypperligt förvånade över att det blir vinter? I sverige? Och halt? I år igen?) raskt anpassade sig till rådande klimat, stärkta av sin numera gedigna snöerfarenhet.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s