Sj, jag blir förtvivlad!

Sitter på ett tåg, har suttit här sen sex i morse när tåget, fyrtio minuter försent, lämnade Lund. Konferensen jag avsåg delta i började tio, den ena spännande talaren efter den andra har talat och den uppkoppling sj vänligt bjuder på är för svag för att jag ska kunna höra dem ens via nätet. Klockan är halv tolv och vi har inte ens hunnit till Mjölby. Vi har blivit omkörda av en farbror på cykel! Visserligen hade han cykelhjälm så han kunde trampa på rejält, men det är inte varje dag man ser någon cykla om ett x2000.

Snälla söta ni, det här är bara ohållbart! Det blir vinter varje år i Sverige, det blir kallt, det blir snö. Planera för det, bygg för det, köp växlar för det. Det kommer att kosta, JA, men det är en investering vi måste göra. Nu.

För framtiden. För miljön. För kommunikationen.

NU.

Tre män med spade och kvastar, det är inte tillräckligt!

Och, det vill jag verkligen understryka, personalen ombord på tåget – ljuvliga! Underbart rara! Serviceinriktade, trevliga, positiva, pedagogiska.

3 tankar om “Sj, jag blir förtvivlad!

  1. Vinterkylan kan få någon att tro att klimathotet inte är så farligt men Grönlandisar kan smälta snabbare om kylan flyttat. Tåg behövs för miljön!

    Det är tekniskt möjligt att få tågen att gå på vintern, det behövs bara en satsning på utrustning och personal. Det är lönsamt.

  2. Här får du lida. Postmodernisterna har sedan länge tagit makten. Teknikerna har förlorat kampen. Då skiter man i det mesta. Det är ändå några andra som ständigt skall sola sig i glansen.

    Är man osedd och icke bekräftad så tappar man stinget. Låt dom ta ansvar dom som bestämde att teknisk kunskap var någon slags evig naturresurs.

    • Jag måste ärligen säga att jag, förutom att jag fortfarande är ledsen över den missade konferensen som jag sett fram emot och verkligen skulle velat vara med på, inte led det minsta lilla. Vi blev så väl omhändertagna, så ompysslade och uppdaterade och bortskämda med både mat och dryck att det var rent otroligt. Tågvärdarna och lokföraren gjorde allt man någonsin kunde begära för passagerna, och lite till.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s