PISA

Detta kan inte vara någon överraskning. Har ni verkligen inte sett? Inte hört? Inte märkt? Har ni gått omkring och blundat?

Det är klart ni inte har! Ni har sett, ni har hört, ni har bekymrat er, ni har klagat på hur dagens ungdom inte verkar kunna varken ditten eller datten. Ni har klagat över friskolornas utbredning, över de kommunala skolornas brist på disciplin och ordning.

Svensk skola kan bättre än så här.

.

DN, Sydsvenskan, SvDTystaTankar, Plura, Christermagister, Ekonomistas och fler ändå kommenterar.

7 tankar om “PISA

 1. Pingback: Dagens ungdom! « You're no different to me

  • Syndabockar knallar ut i öknen och förväntas försvinna där, det kan vi inte bygga någon framtid på. Låt oss lära av misstagen, plocka upp våra bördor och börja gå framåt istället. Följ länken till metabolisterna, t ex. Man blir smått stolt, visst blir man?

 2. Ingen överraskning alls tyvärr. Tycker bara att lösningarna med fler nationella prov kanske inte är direkt genomtänkta. Jag har jobbat på IV i 3,5 år och resurserna har försämrats något vansinnigt. Samtidigt har de elever som kommer större kunskapsluckor då stödet i grundskolans senare del i princip tagits bort. Nu blir vi intrduktionsprogram och troligt är att det blir ännu fler elever. Lösningen? Nationella prov varje vecka?

  • Tja, kanske.

   Inte i första hand för den pedagogiska situationen, men kanske för den politiska. För att få loss resurser måste man prata politiska med politikerna, och det kan vara så att den statistik man kan bygga utifrån resultaten av regelbundet genomförda nationella prov kan vara precis den medicin som ska till för att få resurserna att lossna.

   För hur vi än snor oss så kommer vi tillbaka till samma fråga hela tiden – vem betalar?

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s