Orsaker att älska Internet

En av mina stora passioner i livet är lärande, och nätet är en enorm källa för lärande. Här finns hur mycket strunt som helst, och minst lika mycket kunskap och klokskap. Personligen gissar jag att det finns en större andel klokskap än strunt, men det är en ren gissning så kontrollera själva innan ni säger det högt.

En av de stora orsakerna att älska Internet är att här finns sidor som TED.com. Om ni inte redan sådär lite i förbifarten dräller in där nu och då och lyssnar lite här och fascineras lite där rekommenderar jag er verkligen att pröva den vanan ett tag. Titta här, t ex:

.

12 tankar om “Orsaker att älska Internet

 1. I Love TED too. Något som jag har upptäckt är att det oftare och oftare läggs ut texter som är författade av ”de lärde” på deras Universitets hemsidor. Och vet du vad jag hittade mer, orginaltexter av Jane Adams från 1920-talet från Harvard University. Vet du att John Dewey döpte sin dotter till Jane efter Jane Adams. Ingen Adams ingen interaktionistisk teori 🙂 Det var inte bara Al Capone som härjade i Chiaco på 1920-talet. Jane härjade också och såg till att fattiga barn fick lära sig läsa och skriva. Suffragetternas stora representant i den delen av världen. Jane Adams en av mina idoler 🙂

  Och var kan man läsa om henne? JO, på internet 😉

  • Ärligt talat visste jag inte ens att Dewey hade en dotter, där ser man!

   Jag är en hängiven förespråkare för att bland annat alla universitet i hela världen ska öppna sina arkiv, kunskap och vetande växer när man delar den, låser man in den i ett skåp där människor bara får titta på den blir den inte mer än den är i just det ögonblicket, och rätt som det är har den blivit inaktuellt och passé istället för att få vara med och befrukta framtiden, och det är dumt.

   Tycker jag.

   Internet ❤

  • Jag har inte nått dithän ännu att jag tar det för givet. Jag gläds när jag plockar fram mobilen för att raskt googla något, det kvillrar till i själen varje gång.

 2. Visst är det fantastiskt! Jag instämmer i hyllningssången, det är underbart att sitta hemma ”i skogen” och ha tillgång till så mycket.

  Efter tre månader med strulande internetuppkoppling är det befriande att återigen ha tillgång till favoriter som TED.com, favoritbloggar mm.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s