Förändringar?

Jag noterar att jag på senare tid allt oftare valt att låta ett klipp stå för en del av det jag vill säga i mina blogginlägg. I dag är inget undantag:

.

Det händer något i skoldebatten just nu. En skiftning i kulören, ljuset faller lite annorlunda, skuggorna har flyttat sig en aning och allt fler talar öppet om aspekter som för bara några veckor sedan betraktades som faux pas att ens nämna. Jag ser och jag gläds.

10 tankar om “Förändringar?

 1. Jag ser ett liknande mönster dyka upp kring forskningen också. Utan att våga dra för stora växlar om ett samhällsfenomen så känner jag mig trots allt mycket hoppfull. Kan det vara våren eller finns det något djupare?

  • ”Drakar lyfter endast i motvind”!

   Älskar också förändringens vindar, men vill samtidigt ändå påstå att all förändring inte alltid innebär förbättring, det kan inte per definition vara så. Det gäller att finna en balans mellan förnyelse och beprövad erfarenhet. Men blir glad då jag ser samma tecken som ovanstående!

   • De gör ju faktiskt det, drakarna.

    All förändring innebär inte förbättring, men stagnation är inget alternativ. Samhället förändras, om inte skolan förändras kommer den att bli irrelevant.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s