Dagens kultur

Jag är inte purung, jag har nått den ålder då jag uppskattar att sjunka ner i det som är välbekant, hemvant, stillsamt och inte kräver så mycket av mig.

Ibland.

Men jag är inte så gammal (det blir man kanske aldrig, det visar sig) att jag helt tappat min nyfiken och förmåga att förtjusas eller uppskatta det som är nytt, och skratta förtjust åt hur saker och ting plockas upp och återanvänds i nya sammanhang och nya former. Som den här, t ex, som en förtjusande ung människa visade via Facebook:

.

.

Hade jag bara hört låten hade jag nog inte lagt märke till den, den är för främmande för att fastna, men tillsammans med videon blir den plötsligt en helhet som gör mig bedårad; bildspråket, rytmen, dansen, attityden, leken med Belafontes (och Fleksnes) ikoniska lockrop och inte minst berättelsen.

6 tankar om “Dagens kultur

  1. Du vet väl att det förefaller som om människor mest uppskattar en tillvaro där 2/3-delar är hemvant och 1/3 nytt och krytt (= ungefär gyllene snittet).

    Här var dina 33 % för dagen!

  2. Tillhör själv kategorin ”inte längre purung”. Njuter av att besöka dina inlägg för att fylla på den egna tanken, utmanas men också för att njuta av mångfald. Ett utmärkt sätt att vidga de egna vyerna!

    Tack!

  3. Här blandas det friskt; The Ting Tings ”Thats not my name” och Robin S ”Luv 4 Luv” bl.a. Miljömedveten pojk = återvinning!

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s