Folkhögskolläraren och semestern

Oroa er inte, även Morrica kommer att ta ut sin lagstadgade semester, varendaste minut av den. Jag har inte för avsikt att skjuta några avtal i sank.

Men eftersom jag är som jag är, vad gäller det här med väder och sånt, och eftersom jag faktiskt har den sortens jobb där man, under det absurt långa sommarlovet, lägger upp sin tid som man vill, så sparar jag mina semesterdagar till de dagar då det faktiskt är skönt och vilsamt att vara ledig, dvs till gråvädersdagar, till åskvädersdagar och stormdagar.

Förlåt alla som uppfattar detta som okollegialt och illojalt!

.

10 tankar om “Folkhögskolläraren och semestern

  1. För att öva engelskan förstås!! Vi svenskar överdriver lätt vår förmåga att tala och (i någon mån) skriva andra språk. Det behövs livligt samspråk med andra (helst) engelsktalande för att bibehålla kompetensen. På nätet (t.ex. facebook) bl.a. kan man höra den mest fruktansvärda svengelska framsägas av annars begåvade personer.

    • Så du föreställer dig alltså att jag för att ”öva engelskan” skulle kasta mig över kreti och pleti och tvångsprata engelska med dem? Jag tycks ge en mycket underlig bild av mig själv här på bloggen!

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s