Ännu ett matinlägg. Jag känner ett behov av att balanserat mitt förra inlägg med ett mer positivt.
Det är måndag idag, och begreppet Köttfri Måndag börjar bli etablerat även i Sverige, det glider över från kampanj till vanlig vardag. Eftersom det är just måndag idag tänkte jag, och jag tror det är premiär här på bloggen, dela med mig av ett alldeles orimligt enkelt recept:
Anpassa mängden av varje ingrediens efter smak.
1 granatäpple
1 squash
1 hög champinjoner
2 paprikor (en röd och en gul för att jag tycker om när maten är vacker)
Osaltade (eller saltade, eller lättsaltade, vilket man föredrar men jag tycker inte om salt mat) majschips
Tillagning:
Dela granatäpplet i klyftor och pilla ut kärnorna. Lägg dessa i en glasskål (det går bra med vilken sort skål som helst, men de är så vackra i en av glas)
Skär halloumin i skivor.
Skär grönsakerna i trevliga bitar.
Stek de trevliga bitarna i olivolja. Krydda med grovmalen svartpeppar, kanel och Tabasco original (jag är inte sponsrad av Tabasco, men jag borde vara) Om du vill och tycker det verkar gott kan du använda lite grillolja av någon sort du gillar också, men rätten blir inte lika vacker då.
Pensla halloumiskivorna med olivolja. Stek dessa i en annan panna vid sidan av tills de är vackert guldgula och doftar mmmmmm.
Klart.
Komponera en lockande portion av ett par skivor halloumi, en hög av de stekta grönsakerna, en klick guacamole. Dräll granatäpplekärnor över grönsakerna. Använd majschipsen som bestick.
Drick något du gillar till.
Omnomnomnom
Det här känner jag att jag vill bjuda mina vänner på en opretentiös kväll:)
Do it! Det är hur gott som helst, och tar typ en kvart, max, att laga.
Det låter helt ljuvligt. Tack, Morrica. Vi äter en hel del vegetariskt. Då blir det ofta bönor, linser, halloumi eller quorn.
Det är ju faktiskt väldigt gott med vegetariskt, och ofta brutalt mycket mer lättlagat än kött.
Det jag uppskattar är friheten. Kött har ju så mycket ”åsikter” om vilka kryddor och sådant det vill lagas med. Med en quornbit kan jag gå i vilken riktning jag vill. Kött är mat med divalater 😉
Vilket underbart uttryck!
Pingback: Isande Rosling « You're no different to me
Pingback: Köttfri måndag « You're no different to me