Hjärtat dansar!

I dag sitter jag och följer, via sociala media, hur många av de som ifjol gick i mitt klassrum och slet och kämpade får sina antagningsbesked till högskolor och universitet och mitt hjärta dansar av fröjd och gläds med alla de som antagits till de utbildningar vi jobbat så hårt mot. En och annan kom inte in, jag sörjer med dem men hoppas i mitt hjärta att de söker igen.

Och jag gläds åt att leva i en tid när jag kan dela deras glädje så enkelt och informellt.

Grattis, kära alla, jag är så stolt över er och så glad för både er och samhällets skull! Jag hoppas universitet- och högskoletiden blir en upplevelse som berikar er på alla vis.

Ni som inte kom in den här gången, som står på reservplats och ser dörrarna stängas framför näsan – kom ihåg att i oktober öppnas de igen! Sök igen, och igen om det behövs. Ni är fantastiska, och den skillnad ni kommer att göra i människors liv går inte att mäta!

.

10 tankar om “Hjärtat dansar!

 1. Så fint Ingela! Mycket sant, man ska aldrig ge upp… Och universitetsstudierna ger en så mycket. Är riktigt glad att jag tog steget ut, att jag valde studenkorridor (bor inte kvar nu) för man lär känna så många människor från så många olika delar av världen. Man får en tårtbit av varje individ och till slut är den en hel tårta med hur många gobitar som helst att plocka av… Åren på universitet går snabbt men det är såååå kul… Helt klart det bästa valet jag har gjort och jag längtar till att komma ut och jobba också!

  • Så vackert du beskriver det! Visst är det så, man berikas på så otroligt många sätt av akademiska studier, inte bara kunskapsmässigt, man mognar, man växer, man får vänner och kontakter.

   Jag längtar också tills du kommer ut och jobbar, du kommer att göra skillnad med ditt viktiga perspektiv!

 2. Mitt hjärta dansar också idag, men all denna glädje spirar och hämtar inspiration från underbara lärare och människor som Du, Ingela. Tack för att du är du och allt du betydde för mig det senaste året. Jag hoppas att möta fler i livet som har ett så stort och varmt hjärta:))

  • Underbara inspirerande omtänksamma varmhjärtade fantastiska Marie, tack! Jag är så glad att du kommer att fortsätta på sin inslagna väg, du kommer att göra skillnad för så många!

  • Definitivt inte, det är aldrig kört, och är det något världen behöver i framtiden, i lika hög grad som idag, är det välutbildade, bildade, kloka människor

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s