En galen värld

.

Klockan är ungefär två. Det är lördag den 23 juli,  natten efter den 22 juli när regeringshuset i Norge sprängdes i en terrorattack och ett stort antal unga människor på läger dödades i en massaker. Att döma av vad media rapporterar ligger samma individ bakom båda dåden, och motivet kan på något vis vara i viss utsträckning politiskt.

USA behöver akut höja sitt skuldtak. Om de inte gör det kommer bland annat pensionsutbetalningarna att ställas in. Den europeiska ekonomin balanserar på en liten liten spindeltråd.

Världen har förändrats.

6 tankar om “En galen värld

  1. Allt det är sant, Morrica. Men vi har också sett flera oväntade och hoppingivande frihetsrevolutioner, det är ovanligt få pågående krig och det är allt färre människor som lever i hopplös fattigdom globalt. Madness and sanity. Despair and hope.

  2. Det gör den hela tiden. Ändå kommer förvånansvärt många förändringar som en chock. (den här kommentaren trodde jag att jag skrev i går morse, men tydligen tryckte jag aldrig på knappen.)

    • Jag tror det beror på att många människor så innerligt försöker låtsas att förändringarna faktiskt inte sker, eller att de kan kontrollera dem, och därför agerar som om saker och ting vore som de var igår. Ur takt med tiden kan man vara på många sätt, och när många är det tillsammans uppstår ofta en falsk trygghet i gruppen – man övertygar på någotvis varandra om att saker och ting egentligen är som de alltid har varit, och snart kommer allt vara som vanligt igen.

      Jag pratar självklart inte om terrordådet i Norge nu, det är bara sorg på alla fronter.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s