Matt Damon om lärare

Klippet där Matt Damon talar om varför lärare är lärare och varför tanken att skolan skulle ha något att vinna på att lärares anställningstrygghet ytterligare försämras är rena dumheterna spinner runt nätet nu, RTas och bloggas om överallt. Nu även hos Morrica:

.

Matt Damon tycks svara spontant (om än lite irriterat) och använder en del ord som kan vara lite svåra, men det han säger är ungefär, raskt sammanfattat (och barmhärtigt utelämnande den synbarligen tämligen korkade och rätt bortgjorda reportern):

Jag jobbar inte hårt [som skådespelare] för att den bristande anställningstryggheten motiverar mig. Jag gör det för att jag vill vara skådespelare. Problemet med dagens utbildningspolitik är att man resonerar överlägset förenklat om en komplicerad situation. Det är som att säga att lärare skulle bli lata om de har anställningstrygghet. Lärare är lärare för att h*n vill undervisa. Varför skulle h*n annars ta den usla lönen, och brutalt långa arbetsdagar och göra det jobbet om man inte älskar det?

Kvinnan i solglasögon intill Damon är hans mamma, Nancy Carlsson-Paige. Hon är lärare.

 

2 tankar om “Matt Damon om lärare

  1. Och kameramannen som på slutet ville uppmärksamma att 10 % av lärarna är kassa fick blixtsnabbt dra sig tillbaka under den sten han krupit fram från. Coolt.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s