Keps keps keps keps keps

Ett tidens tecken: keps seglar upp i toppen av sökordslistan igen, i olika konstellationer – keps som symbol är min favorit hittills, medan kepsförbud gör mig lika ledsen i år som tidigare år. Medan mobiltelefonnervositeten sakta tycks börja lägga sig i skolorna runtom i landet verkar kepsen fortfarande vara en laddad fråga. Jag förstår det inte riktigt, måste jag säga, jag grubblar men får ingen rätsida alls på frågan. Hur kan det komma sig just att denna huvudbonad är ett sånt bekymmer? Hur skiljer den sig från andra huvudprydnader? Säger kepsen något provocerande som jag bara inte hör?

.

4 tankar om “Keps keps keps keps keps

  1. Även jag förundras över detta fenomen och har så alltid gjort. Storögt undrar jag varför denna huvudbonad tycks provocera människor i kyrkor och i klassrum. Häpen undrar jag varför inte jag ser någon koppling mellan kepsförbud och arbetsro. Vad har jag missat?

  2. Jag fattar inte heller. I mitt ämne passar förstås keps inte alltid. Det beror på genre. Keps när man dansar balett är till exempel ett stort stilbrott och keps när man dansar nutida dans kan vara väldigt opraktiskt, om man ska rulla på golvet till exempel. I vissa genrer som hiphop och locking kan det till och med vara bättre att ha keps än att inte ha det. Då förstärker det dansens stil. När det gäller teoretiska ämnen kan jag inte se några sådana kopplingar.

    • Ja, i de ämnen där keps är i vägen eller opraktiskt är det en sak, men i övriga… nej, jag förstår inte, men jag tänker att om jag frågar kanske någon kan förklara vad det är som stör så till den milda grad med denna oskyldiga huvudbonad

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s