Edcamp Stockholm

Har ni hört talas om konceptet Edcamp? Inte? Då är det sannerligen dags!

31 oktober äger Edcamp Stockholm rum, på Skolforum mellan 17 och 21. Det är sverigepremiär, så har du möjlighet, missa inte att anmäla dig till detta historiska tillfälle.

Men vad i hela fridens dagar är då edcamp? Vad gör man på ett sådant? Jo:

Edcamp Stockholm, 31 okt 2011, kl 17-21, är en kväll tillsammans med inspirerande kollegor där vi lär av och med varandra. Edcamp är en ”okonferens”, en typ av mötesform där innehållet bestäms av deltagarna på plats och där kreativitet och nya möten är viktiga delar.

Hur går det till?

Du förbereder dig inför kvällen genom att fundera över något du är intresserad av och som du vill lära dig mer om, vilket du även kan skriva ner i din anmälan. Kanske har du något du vill visa upp eller dela med dig av? Ta med din dator eller dina anteckningar och bered dig på en energifylld kväll med mycket input.

Kvällen börjar med att alla hälsas välkomna och sedan kommer kvällens viktigaste plats introduceras, edcamp-tavlan med ett, då tomt, schema över kvällens olika pass. (Denna tavla går i en del andra sammanhang under namnet ”griden” och här kan du se hur det fungerar på WebCoast, som också är en okonferens) De deltagare som vill kan skriva upp det ämne eller den fråga de vill diskutera, tillsammans med sitt namn/twitternamn, på en lapp som sätts upp på valfritt pass på tavlan. Varje ledig plats på tavlan motsvarar en grupp, ett ämne och ett diskussionspass. När alla platser på tavlan är fyllda får deltagarna välja fritt vilken grupp de vill gå till och delta i.

Låter det spännande? Ja, visst låter det spännande! Vänta inte för länge med att anmäla dig, antalet platser är begränsat och det kommer att bli en inspirerande kväll!

3 tankar om “Edcamp Stockholm

  1. Pingback: Skolans dag « Välkommen till verkligheten

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s