Från ett annat perspektiv

Jag deltog i ett projekt för… ja, det är barmhärtigt länge sedan nu. Mycket vatten har runnit under broarna, årstider har växlat flera gånger och många månfaser har passerat, för att uttrycka sig poetiskt. Mitt hår har blivit gråare, och förhoppningsvis har jag blivit lite visare sen dess. Jag tror det.

Det var ett projekt som inte genomfördes väl. Inte alls. Planeringen, kommunikationen, informationen, samarbetet, ledarskapet, genomförandet, uppföljningen, allt haltade, till och med tekniken svek till slut.

Det hade kunnat bli bra, projektet hade potential men ibland blir allt bara fel – fel tillfälle, fel konstellation, fel tidsram, fel plats för just detta.

Högmodet fick sig en välbehövlig knäck, ödmjukheten fick övas och jag fick en påminnelse som mest liknade en våt handduk i bakhuvudet om att jag bör lita på min instinkt. Det kan man glädjas åt. Efteråt.

Jag har inte tänkt på projektet på länge nu, det var en nyttig erfarenhet på väldigt många sätt men inget jag har lust att göra om.

Men så plötsligt för bara lite tid sedan fick jag, som en blixt från klar himmel, överväldigande beröm för min insats.

Det hade jag inte väntat mig. Jag trodde, jag hoppades, att alla hade glömt det, men så var tydligen inte fallet.

Så jag plockade upp projektet ur erfarenhetsarkivet igen, och har försökt se på det från andra perspektiv. Och jag kan faktiskt se att det ligger en del i berömmet. Tack vare de belysande och mycket vänliga kommentarerna ser jag sidor jag inte såg förut.

Jag kan nog till och med, eventuellt, tänka mig att göra det igen, faktiskt.

Eventuellt.

Ja, jag vet, lite kryptisk är jag, men det är för att jag bara var en av dem som deltog i projektet.

8 tankar om “Från ett annat perspektiv

    • Tack!

      Jag blev mycket glad över berömmet, det kändes som att få en stor, fin, helt oväntad present. Hur det än blir med fler liknande projekt så ligger den juvelen trygg i mitt hjärta.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s