Tisdag 4 oktober

I morgon, tisdag den 4 oktober, får hvi fint besök på skolan. Dels kommer kollegor från andra folkhögskolor och tillbringar en gemensam studiedag hos oss, och bara det är en glädje i sig. Dessutom kommer en bukett föreläsare och föreläser för oss: Gunilla Strand, som bland annat är ambassadör för kvinnors företagande i Skåne, Sofia Mirjamsdotter aka Mymlan hela vägen från Medelpad, och slutligen Fredrik Björk och Eva Maria Mörner från Malmö.

Darth Ukulele kan komma att trakteras. Varningen utfärdas endast på detta sätt. Därtill kan Hvilans Eminenta Personalkör komma att framträda i vår bejublade tappning av… hmm, nej, jag berättar i morgon vad repertoaren består av.

Jag tror det blir kul, det är alltid kul att träffas skolor emellan och utbyta erfarenheter, knyta nya kontakter, träffa kära kollegor man sällan träffar, umgås, prata prata prata och i största allmänhet berikas på många sätt. Det får man aldrig för mycket av.

6 tankar om “Tisdag 4 oktober

  • Har nog aldrig förr spelat ukulele så fort, det var en Jambalaya som hoppade ur grytorna av sig själv, så fort gick det =D

   Jag hoppas du får intressanta dagar, själv har jag fått en del att grubbla på efter idag.

 1. Ukulele-kul. 🙂

  Dagarna var intressanta och lärorika, men späckade och jag har samtidigt gått med en förkylning hela veckan – så lustfyllt har det inte varit. … En del att grubbla på? Nu satte du min fantasi i rörelse. Hoppas grubblandet leder till något bra.

  • Ukulele är mycket kul, ett litet fånigt, opretentiöst instrument som få tar helt på allvar, och därmed det perfekta instrumentet för att kompa när man t ex vill få seriösa elever att sjunga med i fåniga sånger – man blir glad av en ukulele, och den väcker lekglädje.

   Om vi bortser från förkylningen (håll fötterna varma och drick mycket så du blir frisk snart) så låter det komprimerat men givande, när du hunnit reflektera över dagarna lite. Ja, det kan vara så att grubblandet faktiskt leder till något bra. En dörr som öppnats på glänt och släpper in en strimma av en helt ny sorts ljus ända in i mörka dammiga hörn.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s