Fredag – #idol2011

Jag började känna mig som en rutinerad IDOL-tittare, åtminstone bland förstasäsongarna, när jag redan igår började koordinera fredagen för att göra plats för programmet. Jag kände att jag hade koll på vad som väntade, kollade upp Amanda Fondells låt på Youtube:

.

.

kollade upp Molly Pettersson Hammars låt på Youtube:

.

.

när förutsättningarna plötsligt ändras. Att jurymedlemmen Laila varit gravid har jag varit medveten om men inte reflekterat över. Nu har sonen fötts (gratulerar, hoppas alla mår väl) och givetvis kommer hon inte att vara med i juryn i kväll. Detta har fått mig att fundera över juryns funktion i programmet – dels deras funktion i själva sändningen. De röstar inte, har ”ingen makt” sägs det, förutom möjligen någon slags rådgivande funktion gentemot den TV-publik som faktiskt röstar.

Ändå sitter de där, varje avsnitt, och kommenterar varje framträdande, och den unga blivande artisten står nervös framför dem och tar emot feedbacken. Jag tror det är deras viktigaste funktion i sändningen, att från sitt perspektiv som producenter och mediapersonligheter ge feedback och ge den unga aspiranten vägledning och en bild av hur framträdandet uppfattades ‘utifrån’.

Sen läser jag att jurymedlemmen med den intressanta klädsmaken, Alexander Bard, tycks ha fastnat i Grekland och kanske inte heller kommer vara med i afton.

Det ska bli intressant att se hur denna förändring i juryn påverkar programmet i stort.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s