Ett projekt

Jag vet inte säkert, det kan vara så att detta får man prata öppet om, det kan också vara så att det bör hållas hemligt tills det accepteras och jag härmed komplett förstör för mig själv. Lite spänning i vardagen piggar upp tillvaron, särskilt om man lägger till lite stämningshöjande musik:

.

Så här ligger det till: jag och mina kollegor, ja nästan alla på nästan alla folkhögskolor i Skåne ingår i ett projekt. Och i detta projekt skall, som det plägar, komma att ingå delprojekt. Och jag har funderat ut ett superspännande projekt!

Jag vill lära mig mer om vilka specifika utmaningar och svårigheter det svenska språket bjuder för den som har antingen persiska eller arabiska som modersmål. Från så många aspekter som möjligt. Jag tänker på fonem och grafem, lyssnande, läsande, talande, skrivande. Jag tänker på aspekter som syntax och prosodi, språksociologiska och semantiska aspekter etc etc. Jag vill ta del av det som finns beforskat inom området, och jag vill ta del av andras empiriska erfarenheter, deras obesvationer och reflektioner kring frågan och dela med mig av mina egna till den som eventuellt visar intresse.

Vad säger ni? Visst låter det spännande? Skulle ni, om möjlighet gavs, vilja vara med och lära er mer om detta? Besitter ni lite (eller jättemycket) kunskaper på området och vill dela med er?

Jag tror det kan bli hur spännande och kul som helst!


11 tankar om “Ett projekt

 1. Spännande!
  Jag är också mycket intresserad av språk och språkinlärning.
  Är skälet till ditt intresse att du haft elever med dessa språk?

  Tyvärr är utbildningen och forskningen inom området mager i jämförelse med andra domäner.

  • Så roligt att du tycker det är spännande med språkinlärning, det är ett intressant område. Vad gäller forskning så finner jag ofta att med ett internationellt perspektiv hittar man mer än om man bara tittar hemmavid.

   Mitt intresse grundar sig först och främst i att jag vet så ynkligt lite om saken, trots att där finns så mycket att veta.

 2. Jättespännande!
  Hoppas du kan värva fler som vill – jag anar både intresset och….. BEHOVET!
  (Och önskar jag själv hade tid hänga med. Jag kanske kan skapa tid? Det kan man i alla fall på tamil…)

 3. Pingback: På väg « You're no different to me

 4. Pingback: På väg – igen « You're no different to me

 5. Pingback: På väg – igen « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s