Ekonomi och utbildning

Det svajar en del i ekonomin, såväl den globala som den intereuropeiska, och med ekonomin gungar arbetsmarknaden. Att vara ung och försöka etablera sig på arbetsmarknaden i dag är inte lätt, att vara ung och sakna utbildning och försöka etablera sig på arbetsmarknaden i dag är svårt. Att vara ung, sakna utbildning och inte ha något etablerat nätverk och försöka etablera sig på arbetsmarknaden i dag är ännu svårare.

Jag vet att många unga är oändligt skoltrötta och inget hellre vill än att hitta ett jobb, få en fast inkomst och kunna slå sig till ro. Blotta tanken på att sätta sig i skolbänken igen är ren fasa.

Ändå har man mycket att vinna och lite att förlora på att leta långt långt därinne och se om man inte kan hitta en liten studiemotiverad gnista ändå. För det är ju så att de som får de få jobb som finns, det är de som har kontakter, nätverk och utbildning.

Hur det än är, det enda vi vet om framtiden är att den sannolikt kommer, så att lära sig så mycket som möjligt som så mycket som möjligt så att vi är beredda på lite än det ena, än det andra, är en god idé.

.

4 tankar om “Ekonomi och utbildning

    • Att man pratar mycket om ekonomin indikerar inte i någon mån att man glömt bort andra viktiga frågor. De flesta människor är, trots allt, kapabla att hålla flera tankar än en i huvudet på samma gång. Ska vi vara ärliga så talas det dessutom om klimatet dagligen i de allra flesta media, trots att det inte får braskande löpsedlar just nu.

  1. Framtiden har alltid kommit!

    Men den blir inte som man tror den. Så var det en gång i världen och så är den nu. Skillnaden är väl att idag finns inte de enkla instegs jobben:(

    • Det var en god sammanfattning av vad jag ville få sagt i inlägget, tack så mycket. Med tillägget att man har mycket att vinna på att lära sig så mycket som möjligt, just eftersom man vet att något väntar om hörnet, men man vet inte vad.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s