Doctor Love

8 kramar om dagen gör världen till en bättre plats. För dig, och för dem du interagerar med. Inte bara dem du kramar utan alla du möter. Detta beror på, berättar Paul Zak, den etiska molekylen. Det är en urgammal och enkel molekyl som enbart återfinns hos däggdjur. Men den är blyg, normalnivån ligger nära noll och den måste frigöras på ett eller annat sätt för att ha effekt.

Kramar är ett strålande sätt att frigöra oxytocin, som hormonet kallas, dans och massage är också effektfulla, och effekten är mödan värd.

.

Jag vet, ni har sannolikt hört om oxytocinets välgörande verkan tidigare, men jag tänkte att som världen ser ut idag så skadar det inte att påminna om att oxytocin får oss att agera mer etiskt, medan testosteron gör oss mer moralistiska.

8 kramar om dagen. Det tar inte många minuter, nog kan det vara ett experiment värt att göra för att göra världen omkring oss lite bättre?

2 tankar om “Doctor Love

    • Visst tycks det fantastiskt! Väl värt att prova. Om inget annat delar man med sig av lite värme i den råa förvinterkylan, och bara det gör tillvaron trevligare.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s