Nytt år, ny termin, nytt schema

Den nya terminen börjar i ett stillsamt kaos – nya omständigheter har gjort det nödvändigt med schemaförändringar, och vi virrar omkring med de gamla rutinerna i kroppen. Det är små förändringar, och godmodigt stämning, men det är en omställning och med ett huvud inställt på ett ämne är det inte helt självklart enkelt att få in tankarna på ett annat sådär direkt på måndag morgon.

Vi vet att om ett par veckor sitter det nya där det ska, och vi går på autopilot dit vi ska.

Man kan, om man så vill, dra paralleller mellan vår lilla, och i sanningen rätt hemtrevliga, terminstartsförvirring och de större förändringar med påföljande förvirringar som äger rum runt om i världen. Nya förutsättningar och nya förhållanden att orientera sig efter tar på krafterna. Innan de nya perspektiven blivit vardag tar de så mycket fokus att allt, vare sig det är relaterat till det nya eller inte, påverkas och känns tyngre.

Och så rätt som det är har även detta blivit vardag, vi kopplar in autopiloten igen och lunkar på – till nästa gång.

 

8 tankar om “Nytt år, ny termin, nytt schema

  1. Hmm, låter ungefär som min beskrivning av EU. Det tar tid för att något stort och bra ska ta form. Vet dock inte längre om jag anser att EU blir något bra.

    Men ofta är det väl så, att man måste spendera kraft och energi för att sedan ha möjlighet att skörda frukterna.

    • Jag är inte helt vän med vårterminen, den är så frustrerande sönderhackade av alla dess smålov som stör mitt groove! Men det är roligt att möta alla igen, att komma in i nya rutiner och det är hälsosamt med förändringar, det är jag helt övertygad om. Dessutom är det rätt kul.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s