Mr Drew

Tack vare @idaaspen ser jag Den Övervakade Skolan på TV2. Avsnittets huvudperson är biträdande rektor Drew. Avsnittet börjar och slutar med att han glatt skrålar Fairytale of New York. Däremellan får vi följa hans, rektor Goddards, lärares och elevernas vardag. Mr Drew är ansvarig för att skolans regler följs, och inleder dagarna med att stå i korridoren och ta emot eleverna när de kommer, kontrollera deras uniformer, beslagta luvtröjor, jackor och en och annan mobiltelefon. Han har ansvar för kvarsittningen, som sker i hans rum, och han undervisar dessutom i historia.

Han skäller på eleverna, han grälar med dem, han skickar hem dem när de bryter mot regler, och han gör det med vad som tycks vara ett outsinligt tålamod. Han är sarkastisk, men konsekvent respektfull; sträng, men konsekvent omtänksam; strikt, men konsekvent rättvis. Eleverna vet precis var de har honom, de vet att han kommer slå ner på dem när de bryter mot reglerna, och de vet att det inte är personligt.

Jag har funnit det program jag kommer att följa under våren. Som de säger i programmet, ‘lärare och skolmänniskor som ser detta kommer nicka igenkännande, men allmänheten och politiker kommer tro att vi är fullständigt galna’. Jag nickar instämmande.

4 tankar om “Mr Drew

  1. Pingback: Lärares ledarskap | BlixtBloggen

  2. Den verkar synnerligen intressant, jag får ge den en chans. Överhuvudtaget taget tycker jag att det behövs fler serier som utspelas i skolans värld. Jag saknar fortfarande Boston Public.

    • Det tycker jag du ska göra, söndagar 20.00. Jag ska försöka blogga lite om varje avsnitt också, det är kul att kunna gå tillbaka och följa mina egna reflektioner.

  3. Pingback: Den övervakade skolan « You're no different to me

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s