Fortbildningsvår – folkbildningsvår

Som om det inte vore fantastisk nog med EdCamp Öresund, den 16 April drar dessutom folkbildningsnätets nätpedagogiska ämneskurs i Engelska igång.

En nätpedagogisk ämneskurs är en kombination av nätverkande och kurs där folkbildare under fyra veckor möts, via nätet, och delar med sig av sina erfarenheter, resurser, länkar, tankar och idéer kring att undervisa i engelska via nätet. Första veckan ägnas åt att presentera sig och bekanta sig, med varandra och med varandras idéer. Därefter följer i tur och ordning fokus på lyssnande, läsande, talande, skrivande, språkriktighet och kultur. Alla dessa aspekter går ju in i varandra, och tanken är att när de fyra veckorna har gått kommer alla som varit med att ha inspirerat varandra, skapat inte bara ett kontaktnät utan också lagt grunden för en samling användbara resurser för bland annat den idén man hade med sig från början.

Det kommer bli en fantastisk April i år!

3 tankar om “Fortbildningsvår – folkbildningsvår

  1. Vilken fantastiskt grej. Inte undra på att du är uppsluppen.
    Men jag tycker också att det är intressant att du är mollstämd under den tid av året då alla andra är uppsluppna och uppsluppen just när det för de flesta kräver den största ansträngningen att hitta ”the silver lining”. 🙂

    • Jag hade en gång i tiden en blivande elektriker i mitt klassrum. Han förklarade för mig att det hela beror på att det är kablar som kopplats bak och fram i mig när de satte in vädercentret.

      Jag har faktiskt en fortbildning till att skriva om, en som har med matte och språk att göra, det kommer nog i morgon. Man blir upplyft i själen av sånt!

  2. Pingback: Fortbildningsvår – folkbildningsvår « You're no different to me | folkbildning | Scoop.it

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s