Ett par mycket korta rader till dig, unga människa

som mår dåligt, som söker sätt att döva smärtan, som skär dig, som gråter i smyg, som drar dig undan för att skydda din själ, som dignar under de krav och förväntningar samhället vräker över dig.

Du, unga människa, har inget att skämmas för. Du behöver inte dölja något. Du behöver inte skydda vuxenvärlden. Vuxenvärlden ska skydda dig.

Berätta för mamma eller pappa, berätta för lärare, berätta för världen. Om personen du berättar för inte lyssnar och hjälper dig, berätta för en till, och en till, och en till. Det är vårt förbannade ansvar att lyssna, att ta din smärta på våra axlar och lätta din börda. Vi är vuxna. Det är på oss ansvaret för att balansera världen igen vilar.

Du, unga människa, är bra som du är.

*kram*

8 tankar om “Ett par mycket korta rader till dig, unga människa

  1. Emelie här ovan tipsade mig om ditt inlägg och jag vill bara säga tack. Riktigt fint! Jag möter många av de unga människorna du skriver till och kan bara hålla med dig. Det är vårt ansvar att se, lyssna, stötta och hjälpa vidare.

    • Tack, roligt att du gillar det. Det är ju som du säger, det är helt enkelt vuxnas ansvar att vara vuxna, unga människor har nog med att vara unga, de går sönder om de tvingas vara vuxna också.

    • Flickor är ibland lite öppnare och tydligare med sina signaler, men jag valde mycket medvetet att rikta mig till unga av samtliga kön, ty detta med stress, ångest etc som en följd av att man överges av vuxna och tvingas försöka hantera en galen värld på egen hand bryr sig inte om könsgränser.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s