Tiggers öga

Någon introducerade en Youtubelek för mig häromdagen. Den går helt enkelt ut på att man väljer sig en låt, lyssnar på den, och därefter klickar på det sjunde klippet av de förslag som räknas upp.

Stundtals leder det till att man lyssnar på samma låt tre gånger i rad, stundtals till att man hamnar i helt okända genrer, med artister man aldrig tidigare hört talas om. Och ibland leder vägen rakt ner i nostalgin:

.

7 tankar om “Tiggers öga

 1. Med tanke på den höga språkliga nivån som dina texter brukar ligga på drar jag mig för detta…. men det har inte smugit in sig ett litet stavfel i rubriken eller finns det i själva verket en liten fyndighet gömd någonstans i vassen som jag inte själv förmår uppfatta?

   • Där ser du, bland vassen kan man hitta spännande saker. Tyvärr är jag inte särskilt beläst när det gälller NP. Och när jag faktiskt läste var det en annan tid – och därmed andra namn för min del (när jag var barn hette NP Peter Plys).

    • Winnie the Poh ingår de flesta läsår i min engelskundervisning (i år kommer vi läsa om hur han och Piglet följer mystiska spår som helt läskigt bara blir fler och fler) jag är mycket förtjust i berättelserna. Vad hette den skuttiga tigern när du var barn?

    • Jo, jag har förstått att en del ledarskap- och managementslitteratur bygger på Nalle Puh. Antagligen skulle jag tjäna på att ägna tid åt att studera NP.
     På danska heter hans randiga kompis Tigerdyret. Det har inte varit helt enkelt att lära sig alla nya namnen på de gamle ”barndomsvännerna”. What´s in a name? Ganska mycket känslor skulle jag vilja säga.

    • Jo, en och annan har valt att åka snålskjuts på den filosofiske björnens namn, det betalar sig säkert bra även jag personligen finner det lite larvigt.

     Absolut, namn är viktiga saker. Det ligger mycket känslor i namn, det ska man inte förringa!

 2. Ping: San Fernando High School Wrestling - Evergreen Wrestling Club

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s