Älskade Emo

Ni gör världen lite vackrare, med era fantastiska frisyer, underbara hårfärger, era kreativa kläder och er mjuka framtoning gör ni den kalla, hårda världen lite vackrare, lite mjukare, lite mer fantastiskt. Som en snödroppe som slår ut trots att snön ligger djup innehåller löften om vår, som en yrvaken humla surrar löften om sommaren  talar er omtanke och ert mjuka sätt högre och tydligare om kärlens inneboende kraft än aldrig så många rullande Ranelid-r.

Jo, jag vet, alla håller inte med mig.

Det finns de som retar sig något så in i baljan på emo-kulturens blotta existens. Som tycks få någon slags allergisk reaktion bara de skymtar ett rosa hår eller en randig strumpa. Som av någon anledning provoceras av mjukheten i kulturen så till den milda grad att impulsen att föra in våld i ekvationen blir nästan ohanterlig.

Och det finns platser i världen där man går längre än så. Där det finns människor som ser sina traditioner och sin kultur så hotad av det emo-kulturen representerar att de upplever att emos måste utrotas. Det är inte rimligt.

Vi har pratat om mångfald, om hur lite vi faktiskt vet om hur framtiden ser ut, om vad som kommer att behövas, vilka kompetenser som kommer att vara avgörande. Jag vet inte hur ni ser på saken, men jag skulle inte bli det minsta förvånad om öppenhet och omtanke visar sig vara värdefulla egenskaper även i framtiden.

6 tankar om “Älskade Emo

    • Tack. Och du har så rätt, att döma utifrån yttre aspekter som kultur, stil, sexualitet eller andra småsaker av ringa betydelse utanför den intimt personliga sfären förlorar vi som samhälle bara på.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s