Ur led är tiden

och vad gör vi då? Jo, vi ställer givetvis om klockorna bara för att.

Voffo gör di på detta viset?

.

.

Uppdaterar: Folk dör av de här idéerna!

10 tankar om “Ur led är tiden

  • Kossor är alldeles för kloka för att bry sig det allra minsta om hur klockor ställs och går. De vet när det är dags att mjölka utan sånt trams, och det talar de om.

  • Som jag minns var det just kobönderna som ledde motståndet.

   Man skulle kunna anklaga dem för bristande flexibilitet och förändringsobenägenhet.

   Eller berömma dem.

   • Det här handlar varken om bönder eller kor, det handlar om hela samhället. Det är ett livsfarligt experiment, jag läste någonstans att 30 personer kommer att dö i hjärtinfarkt framkallad av den stress denna politiska jetlag medför. Det handlar om att samtliga som framför fordon i trafiken kommer att ha lite sämre reaktionsförmåga, lite sämre förmåga att planera sin körning, lite sämre reflexer under början av veckan för att de utsätts för detta. Vad det i sin tur kostar både i skador och i miljöpåverkan fasar jag för att ens försöka föreställa mig. Det handlar om kostnaden för att genomföra lektioner där ungdomar, som redan är kognitivt utmanade av att vi befinner oss mitt i pollensäsongen, nu dessutom skall brottas med den seghet i tankeförmågan jetlag innebär, och sannolikt inte kommer lära sig ett dugg.

    Vad är det för vansinne?

    • Är det relevant? Det som har varit har farit och kan inte längre påverkas, det vi kan ändra på är här och nu.

     Uppriktigt talat, det börjar bli dags att göra sig av med de lämningar från industrialismen som inte fyller någon som helst funktion utan bevaras antingen av nostalgiska skäl eller den bekvämlighet som brukar refereras till som ”tradition”, trots att de faktiskt är mer till besvär än någon som helst form av nytta.

 1. Det står i dagens DN hur vansinnet började. Energibesparingar under eller efter andra världskriget om jag inte missminner mig. Ryssland har gått ifrån sommartid. Vore det inte trevligt att få framhålla ryssarna som föregångare en gång?

  • Det tycks till och med ha börjat ännu tidigare, och än en gång verkar inspirationen kommit västerifrån. I Anne på Grönkulla-serien läser vi i en av de senare böckerna, där Anne inte bara är vuxen utan rent av har barn vuxna nog att skeppas över till Europa för att strida i första världskriget, om hur klockorna skall ställas fram en timme, men Annes barska hushållerska (Mathilda? Nej, jag tror hon heter något annat) vägrar promt, hönsen kan inte klockan och så är det bra med den saken.

   Jag röster för ditt föslag här, Helena, låt oss balansera upp tillvaron med att inspireras från öster och förpassa även denna industrialistiska lämning till historiens tittskåp.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s