Favoritvampyr

Diskussionen om kvinnliga superhjältar leder osökt mina tankar in på vampyrer.

Nej, det var inte mycket sant. Vi tar om det.

Omnämnandet av Buffy som exempel på en kvinnlig superhjälte påminner mig omedelbart om min absoluta favoritvampyr, alla kategorier:

.

.

Vilken vampyr är din favoritvampyr?

8 tankar om “Favoritvampyr

  1. Erkänner min träiga realism, fattar inte ett skvatt av tjusningen med vampyrer, trollkarlar eller rymdfigurer. Älskar dock Highlander, men det beror bara på herr Lambert…

    • Eskapism fyller en viktig funktion i tillvaron, den ger oss möjligheter att prova andra perspektiv, andra möjligheter och utveckla världen vidare. Spikes charmiga arrogans och livsglädje är smittande.

  2. Svårt att välja favoritvampyr, men i allmänhet tycker jag att vampyrer har stora möjligheter att bli till favoriter. De kan vara hur gamla som helst och de har en ljuvlig blandning av behärskning, lustfylldhet, hänsynslöshet, sensualism, äckel, styrka och svaghet. Något omänskligt som samtidigt har ett högst mänskligt beroende av människor.

    • Vilken perfekt beskrivning av arketypen vampyr! Precis så är de, mänskligare än människan, grymma, fascinerande och spännande som naturen själv!

  3. Oh, svår fråga. Spike är ju skön. Jag är dessutom lite förtjust i Jessica i ”True Blood” Hon gör verkligen det mesta av sitt ofrivilliga vampyrskap.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s