Vad gör man med en ledig tisdag?

Som jag nämnde häromdagen fick jag plötsligt en hel vecka oförhappandes ledig, sådär helt ur det blå. Med en sådan kan man göra mycket roligt. T ex spela rollspel.

Så när samtalet om Johari fönster hos Mats gled över på rollspel föll det sig naturligt att tisdagen i just denna vecka raskt vidges till ändamålet. Det blir en enkelt tillställning där alla bidrar med oundgängligheter: Jag håller med tärningar, karaktärsformulär och äventyr, Mats med lokal, modet att leka och fler spelare, och käraste syster med erfarenhet som rollspelare, guidning och stöd.

Det blir en äventyrlig tisdag, på många sätt.

6 tankar om “Vad gör man med en ledig tisdag?

    • Jag tror det kan bli en givande tisdag, definitivt, och det hade varit roligt om du kunnat ta en av platserna kring bordet. Men det blir kanske tillfälle en annan gång.

    • Nej, vi kommer sitta runt ett bord, använda vår fantasi för att framställa miljö, utseenden, handlingar, skeenden etc, och våra ord för att göra övriga delaktiga. Det som krävs är framförallt att man vågar ge sig hän, ta emot och dela sin egen fantasi med andra.

    • Att ‘klä ut sig’ hör samman med det som kallas lajvande. Lajv har dock mer gemensamt med improvisationsteater än det har med det rollspel vi talar om här. Även om båda handlar om att gestalta en roll, att t ex sätta sig in hur någon annan har det i en situation man själv kanske inte har upplevt eller som inte existerar i vår verklighet och som är en del av vår fantastiska förmåga att använda våra hjärnor till att fantisera och skapa våra egna världar.

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s