#Skolchatt och sommarlovet

Det finns en spridd föreställning om att läraryrket är ett glidaryrke, eftersom de flesta skolor ju stänger tio veckor varje sommar. Riktigt så förhåller det sig nu inte, och detsamma gäller #skolchatt. Varje torsdag* 20.00 ses vi på Twitter och pratar om skolrelaterade ämnen, rakt igenom hela sommaren. Lite lugnare, lite lättsammare, lite informellare och kanske med något fler jordgubbar som chattgodis än under läsåret, men i övrigt samma koncept – alla som vill är välkomna att vara med.

Denna vecka är ämnet lärares sommarläsning. Perioden mellan läsåren är inte som resten av läsåret. I augusti, när eleverna kommer tillbaka, förväntas lärare ha ett nytt läsår färdigplanerat och förberett. Det innebär en hel del läsande å yrkets vägnar.

Men allt är inte jobb, plikt och allvar. Även lärare nöjesläser, rekreationsläser, nyfikenhetsläser, ligger i hängmattor, på sofflock och på stränder runt om i landet och låter sinnet resa långt bort, i denna lika väl som i andra världar.

Om detta pratar vi denna vecka – vad sommarläser lärare? Hur sommarläser man? Boktips och boksnack, torsdag klockan 20.00 på Twitter.

Vi ses!

 

*så länge Twitter håller, i alla fall.

3 tankar om “#Skolchatt och sommarlovet

  1. Vilket bra ämne, Morrica. Av de 7-8 veckor sommarsemester lärare har brukar minst ett par veckor vara förberedelse eller fortbildning av något slag. Jag brukar läsa på franska under somrarna för att hålla språkfanan uppe. Jag brukar också läsa upp mig på ungdomslitteratur. Egentligen behöver man ta riktigt ledigt från ett yrke som slukar upp en så mycket som läraryrket gör, men det brukar bara lyckas i små doser.

    • Behöver man det? Det kanske man gör, jag vet inte, jag är rätt dålig på allt sånt. Jag uppskattar att få styra min tid själv, att få läsa när jag vill, tänka tankar till slut när jag tänker etc, men det här med ‘riktigt ledigt’ tror jag skulle få mig att känna mig lika uppbokad och fylld med måsten som att ha veckan planerad intill sista minut.

  2. Pingback: #Skolchatt och sommarlovet « You're no different to me | Åsikter och debatt - om utbildning! | Scoop.it

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s