#skolchatt om skolans funktion

Det är torsdag igen, Almedalsvecka och trots att sommarlovet rullar över landet och tidningarna lovar medelhavsvärme kanske det kan vara intressant att tänka lite tillsammans kring frågan om vad skolan egentligen fyller för funktion i samhället – och vilken funktion den bör fylla.

Ämnet för kvällens #skolchatt är frågan om skolan i första hand är en plats för kunskapsutveckling, en social arena eller en uppfostringsanstalt?

Kanske är det en kombination? Kanske beror det på vem man frågar? Kanske är det olika vid olika tillfällen, i olika sammanhang? Och kanske är det så att det är en av orsakerna till att skoldebatten är så tungnavigerad?

.

7 tankar om “#skolchatt om skolans funktion

  1. En svår och viktig fråga.Jag tror dock att det ena inte utesluter det andra, på samma sätt som elefant kan likna både ormen, trädet och muren samtidigt. Första gången jag hör den kloka historien förövrigt.

      • Jo, och som en kursansvarig lärde mig på Universitetet ”Vi upplever världen som den är för att vi är människor och har de sinnesorgan vi har. Om vi kunde fråga en snigel skulle den säga att världen var helt annorlunda”

      • Som du säger-applicerbar. Jag funderar på att låna den till idag, när jag ska blogga om en recension i Expressen. När det gäller recensioner är vi nog alla blinda män tror jag.

  2. Pingback: Elevers stora användning av elektronik i #skolchatt « Fredriks blogg

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s