#skolchatt om tid

Det är torsdag och #skolchatt igen. Tiden går fort när man har roligt, och vi är redan mer än halvvägs igenom juli och sommarlovet.

Här förleden kom jag att småprata med någon på Twitter om hur relativt detta med tiden är, hur det för den ena kan vara skönt avkopplande och semesterkänsla att inse att man inte ens vet riktigt vilken veckodag det är medan samma upplevelse för den andra blir ångest och stress, en känsla av att semestern aldrig kommer ta slut och att vardagens trygga struktur är långt utom räckhåll.

Det gäller våra elever i lika hög grad. Sommarlovet, tio långa veckor utan skola, är för somliga en underbar oas, en härlig tid tillsammans med familj och vänner, lek, vila, äventyr. För andra är det tio oändliga veckor av väntan på att skolan skall komma igång igen. Tio oändliga veckors väntan på lagad lunch varje dag, tio oändliga veckors väntan på struktur, på ett socialt sammanhang.

Hur förhåller vi oss till detta i skolan? Är sommarlovet för långt, rent utav? Om detta pratar vi i #skolchatt i kväll. Klockan åtta, precis som vanligt, en timme som brukar dra förbi på mindre än en kvart.

Annonser

Hur tänker du kring detta?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s